Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalele din subordinea Ministerului Transporturilor, dotate cu aparatură de înaltă performanţă

de Magdalena Tănăsescu - iun. 7 2024
Spitalele din subordinea Ministerului Transporturilor, dotate cu aparatură de înaltă performanţă

În baza unei hotărâri aprobate de Guvern, reţeaua sanitară din subordinea Ministerului Transporturilor va beneficia de fonduri suplimentare pentru unele reparaţii şi pentru dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă.

Este vorba de aparatură minim invazivă, care este destinară creşterii calităţii actului medical.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, bugetul Ministerului Transporturilor va primi în plus 2,8 milioane lei, credit de angajament şi 2,8 milioane de lei, credite bugetare.

 

„Fondurile vor ajunge la Spitalele clinice CF Witting şi numărul 2 din Bucureşti, Spitalul Clinic CF din Timişoara, cel din Iaşi, Craiova, Cluj-Napoca, Oradea, Constanţa, Spitalele generale CF din Braşov, Ploieşti, Paşcani, Galaţi, Simeria şi Sibiu”, a declarat Mihai Constantin. 

Acesta a anunţat, totodată, şi aprobarea unei hotărâri în baza căreia echipamente medicale în valoare de 1,1 milioane de lei, donate statului român de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, vor trece spre utilizare în administrarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Echipamente medicale, precum sisteme de ecografie mobilă, monitoare pentru pacienţi şi seturi de laringoscoape destinate stocurilor de urgenţă medicală pentru protecţia populaţiei în situaţii de urgenţă, vor fi administrate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe