Newsflash
Știri

Șapte angajați de la Ambasada României din Paris, infectați cu coronavirus

de Dorina Novac - mar. 30 2020
Șapte angajați de la Ambasada României din Paris, infectați cu coronavirus

Șapte persoane din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu coronavirus.

ANGAJATI MAE

„Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună”, informează sursa citată.

MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare. Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.

Citește și: Două persoane din Ambasada României în Spania, depistate cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, până în prezent, 86 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus: 52 în Italia, 12 în Franța, 6 în Germania, 6 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia și SUA.

Citește și: Șapte angajați de la Ambasada României din Paris, infectați cu coronavirus

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 16 cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 4 în Franța, unul în Germania, unul în Spania și unul în Marea Britanie, au decedat.

Citește și: Diplomat al Ambasadei României la Luxemburg, testat pozitiv pentru coronavirus


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe