Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sanitas: Doar 1,7% dintre români donează sânge, sub jumătate din cât este necesar

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 14 iunie 2021, ora 10:30

Federația Sanitas solicită autorităților să reglementeze clar și corect activitatea centrelor de transfuzii din România, precizând că sunt multe probleme de ordin legislativ care sunt ignorate.

Reprezentanții Federației Sanitas din România au subliniat că deși în ultimii ani în România numărul donatorilor este în creștere, există un număr mic de donatori comparativ cu cei din celelalte ţări ale UE. Astfel, numai 1,7% dintre români donează sânge, sub jumătate din cât este necesar.

donează sânge

„Astăzi, Federația Sanitas din România salută efortul depus de colegii noștri din centrele de transfuzii care fac tot ceea ce este posibil pentru a asigura necesarul de produse din sânge pentru toate instituțiile spitalicești din România. (...) Sunt mulți cei care au nevoie de sânge: persoanele care suferă intervenții chirurgicale, bolnavii de cancer, copiii cu anemie severă, femeile cu complicații ale sarcinii, persoanele cu traumatisme severe datorate unor accidente”, se arată într-un comunicat al Sanitas.

În fiecare an, la data de 14 iunie, este marcată Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge.

Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange

Scopul acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze în mod voluntar, fără vreo recompensă.

Evenimentul de anul acesta se desfășoară sub sloganul: „Donează sânge și lumea va continua să pulseze!”.

Etichete: ziua mondiala a donatorului de sange Federatia Sanitas centre de transfuzii donatori sange

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.