Newsflash
Știri

Sanitas: Doar 1,7% dintre români donează sânge, sub jumătate din cât este necesar

de Dorina Novac - iun. 14 2021
Sanitas: Doar 1,7% dintre români donează sânge, sub jumătate din cât este necesar

Federația Sanitas solicită autorităților să reglementeze clar și corect activitatea centrelor de transfuzii din România, precizând că sunt multe probleme de ordin legislativ care sunt ignorate.

Reprezentanții Federației Sanitas din România au subliniat că deși în ultimii ani în România numărul donatorilor este în creștere, există un număr mic de donatori comparativ cu cei din celelalte ţări ale UE. Astfel, numai 1,7% dintre români donează sânge, sub jumătate din cât este necesar.

donează sânge

„Astăzi, Federația Sanitas din România salută efortul depus de colegii noștri din centrele de transfuzii care fac tot ceea ce este posibil pentru a asigura necesarul de produse din sânge pentru toate instituțiile spitalicești din România. (...) Sunt mulți cei care au nevoie de sânge: persoanele care suferă intervenții chirurgicale, bolnavii de cancer, copiii cu anemie severă, femeile cu complicații ale sarcinii, persoanele cu traumatisme severe datorate unor accidente”, se arată într-un comunicat al Sanitas.

În fiecare an, la data de 14 iunie, este marcată Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge.

Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange

Scopul acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge şi de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze în mod voluntar, fără vreo recompensă.

Evenimentul de anul acesta se desfășoară sub sloganul: „Donează sânge și lumea va continua să pulseze!”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe