Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România trimite medici și asistenți în Slovacia pentru lupta împotriva pandemiei

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 22 februarie 2021, ora 17:38

O echipă compusă din cinci medici și nouă asistenți medicali este pregătită să ajute autoritățile medicale de la Bratislava.

Echipa formată din cinci medici și nouă asistenți medicali va fi însoțită și de doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență ( IGSU), informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Romania sprijina Slovacia

„România răspunde solicitării de asistență internațională lansată de autoritățile din Slovacia. Acest răspuns exprimă soluția concretă a solidarității Uniunii Europene față de statele membre”, transmite sursa citată.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile. Atât personalul medical, cât și personalul IGSU care va asigura suportul pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii, inclusiv legătura cu autoritățile slovace, sunt pregătiți să înceapă deplasarea imediat ce oferta României va fi acceptată de Ministerul Sănătății din Slovacia.

„În contextul susținerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă – solicitare primită de către IGSU, în calitatea sa de punct național de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) - Guvernul României dorește să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie și terapie intensivă”, precizează DSU.

Acțiunea este finanțată de Comisia Europeană prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

Etichete: IGSU virusului SARS-CoV-2 echipa medicala anestezie terapie intensiva

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.