Newsflash
Știri

România trimite medici și asistenți în Slovacia pentru lupta împotriva pandemiei

de Dorina Novac - feb. 22 2021
România trimite medici și asistenți în Slovacia pentru lupta împotriva pandemiei

O echipă compusă din cinci medici și nouă asistenți medicali este pregătită să ajute autoritățile medicale de la Bratislava.

Echipa formată din cinci medici și nouă asistenți medicali va fi însoțită și de doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Romania sprijina Slovacia

„România răspunde solicitării de asistență internațională lansată de autoritățile din Slovacia. Acest răspuns exprimă soluția concretă a solidarității Uniunii Europene față de statele membre”, transmite sursa citată.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile. Atât personalul medical, cât și personalul IGSU care va asigura suportul pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii, inclusiv legătura cu autoritățile slovace, sunt pregătiți să înceapă deplasarea imediat ce oferta României va fi acceptată de Ministerul Sănătății din Slovacia.

„În contextul susținerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă – solicitare primită de către IGSU, în calitatea sa de punct național de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) - Guvernul României dorește să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie și terapie intensivă”, precizează DSU.

Acțiunea este finanțată de Comisia Europeană prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe