Newsflash
Știri

Reacția Spitalului „Dr. Victor Babeș”, în urma decesului unei paciente cu COVID-19

de Florentina Ionescu - dec. 11 2020
Reacția Spitalului „Dr. Victor Babeș”, în urma decesului unei paciente cu COVID-19

Ieri după-amiază, în cadrul Compartimentului Terapie Intensivă al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” a avut loc un incident regretabil, soldat cu decesul unei paciente cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al acestui spital, remis redacției, femeia care a decedat era în vârstă de 65 de ani și era internată în acest compartiment din 25 noiembrie 2020. Presa de la noi a scris că aceasta ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală.

pacienti cronici

Citiți și: Control la „Victor Babeș”, după ce o pacientă a fost deconectată din greșeală de la aparate

„Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate”, potrivit comunicatului.

În paralel, conducerea spitalului „Dr. Victor Babeș” a demarat o anchetă administrativă internă, care are ca scop verificarea modului în care au fost respectate protocoalelel în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente, spun reprezentanții unității sanitare.

„Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și întreg personalul medical și auxiliar al unității sanitare exprimă cele mai sincere condoleanțe familiei pacientei decedate și se află la dispoziția organelor competente în vederea elucidării depline a acestui caz de o gravitate deosebită”, potrivit sursei citate.

În acest caz, informațiile ulterioare despre producerea decesului și cele referitoare la derularea anchetei vor fi făcute doar de reprezentanții Poliției și Parchetului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe