Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Control la „Victor Babeș”, după ce o pacientă a fost deconectată din greșeală de la aparate

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 11 decembrie 2020, ora 11:32

O pacientă cu COVID-19 a murit ieri la Spitalul „Victor Babeș” după ce ar fi fost deconectată din greșeală de la aparate de un brancardier.

Potrivit presei de la noi, pacienta cu COVID-19 internată în secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Dr. Victor Babeș” din București care a murit ieri nu ar fi decedat din cauze medicale clare.

hospital-840135

Spitalul a fost cel care a anunțat incidentul și a cerut o anchetă a poliției, deoarece împrejurările în care s-a produs decesul femeii sunt neclare, după cum a declarat managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș”, medicul Emilian Imbri, pentru HotNews.ro.

V-ar putea interesa și: Reacția Spitalului „Dr. Victor Babeș”, în urma decesului unei paciente cu COVID-19

DSP București va face o evaluare a procedurilor de lucru

La solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP București vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic de boli infectioase „Victor Babeș” din București, se arată într-o informare de presă remisă redacției.

„Este o primă evaluare și în funcție de cele constatate vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților Ministerului Sănătății”, potrivit informării de presă de la MS.

Etichete: deconectare aparate pacient covid deces pacient Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” spitalul victor babes victor babes

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.