Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rafila: cei care vor iodura de potasiu să meargă „repede” la medicul de familie

Viața Medicală
L. Budin luni, 8 august 2022, ora 14:30

Ministrul Sănătății a îndemnat cetățenii cu vârste până-n 40 de ani să se prezinte „cât mai repede” la medicul de familie, pentru a primi prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu.

Sistemul de distribuţie a pastilelor de iodură de potasiu este „perfect funcţional”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

iasi_iodura_potasiu
Sursă foto: Antibiotice Iași

 

Îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara, listele se regăsesc la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică, de unde îşi pot ridica gratuit aceste pastile. Este un sistem perfect funcţional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să îl punem la punct”, a spus ministrul, după o vizită la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

El a precizat că este posibil ca, pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, cererea de pastile de iodură de potasiu să crească.

Medicii de familie trebuie să elibereze prescripţie acestor pacienţi, care au dreptul să primească micro-comprimatele de iodură de potasiu”, a adăugat ministrul.

MS vrea să asigure cadrul care să permită raportarea infecţiilor nosocomiale

Etichete: declaratii alexandru rafila pastila iodura de potasiu prescriptie de la medicul de familie tensiuni in ucraina

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC