Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. dr. Daniel Coriu: „Am avut șansa să văd transformarea Spitalului Colțea”

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 11 aprilie 2022, ora 12:52

Manifestarea „Zilele Medicale ale Spitalului Clinic Colțea” a avut loc în perioada 8-9 aprilie. Printre cei care au susținut discursuri la începutul evenimentului s-a aflat și președintele CMR.

Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, a publicat recent pe o rețea socială discursul său de la Zilele Spitalului Colțea. 

prof dr daniel coriu discurs

„Încep prin a vă adresa felicitări din partea CMR, din calitatea mea de Președinte al său, pentru activitatea dvs în lupta dusă pentru salvarea vieții pacienților în catastrofa umanitară a pandemiei, 6 milioane de decese în întreaga lume. Ați desfășurat o misiune de suport pentru pacienții dvs, atât în valurile doi, trei și patru, cât și în activitatea de vaccinare, pentru care încă o dată vă felicit și vă mulțumesc”, a spus prof. dr. Daniel Coriu în cuvântarea sa.

El a amintit prilejul cu care nume importante din medicina românească s-au adunat în perioada 8-9 aprilie la Spitalul Colțea:

„Ne-am adunat astăzi aici, în această impresionantă și istorică încăpere, pentru a celebra viața acestei instituții, pentru a ne împărtăși experiența noastră, pentru a prezenta activitatea medicală și de învățământ, pe care o facem zi de zi. De aici a izvorât cunoașterea în lumea medicală românească, sute de ani de activitate medicală și învățământ.”

În discursul său, președintele Colegiului Medicilor din România a ținut să precizeze că ai săi colegi medici de la Spitalul Colțea au o misiune dificilă:

„trebuie să lăsați generațiilor următoare o moștenire pe măsură, pentru că ați avut șansa să primiți, la rândul dvs, o moștenire valoroasă.

Nu în ultimul rând, prof. dr. Daniel Coriu a mărturisit:

„Eu cunosc acest spital din anii ‘80, am avut șansa să văd transformarea sa, în ceea ce este astăzi, un adevărat monument istoric, dar în același timp un spital modern, focusat pe patologia oncologică și hemato-oncologică, cu echipe de profesioniști în oncologie, hematologie, chirurgie, radioterapie, ORL, medicină internă, ATI, și în câteva domenii sunteți cei mai buni.” 

zilele medicale ale spitalului coltea

Etichete: Spitalul Coltea zilele medicale ale spitalului coltea prof. dr. Daniel Coriu Daniel Coriu presedinte CMR colegiul medicilor din romania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.