Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prelevare de organe la Spitalul Județean Buzău

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 1 aprilie 2022, ora 10:28

Două echipe medicale din Bucureşti au efectuat joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău, o prelevare de organe de la o femeie în vârstă de 62 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Pacienta, în vârstă de 62 de ani, a ajuns în stare gravă, în comă, în data de 22 martie 2022, la UPU-SMURD.

transplant buzau

„În urma investigaţiilor efectuate – analize medicale, CT cerebral, care au evidenţiat o hemoragie masivă emisfer stângă – pacienta a fost internată pe secția ATI, având o evoluție nefavorabilă. În data de 31 martie 2022, pacienta a fost declarată în moarte cerebrală. Având în vedere diagnosticul și faptul că pacienta este eligibilă pentru prelevare de organe și țesuturi s-a luat legătura cu familia, în vederea obţinerii acordului de prelevare de organe şi ţesuturi”, au menționat reprezentanții spitalului.

În urma acordului primit din partea familiei, două echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni, București, şi Spitalul Colentina, București, au sosit la Buzău pentru prelevarea de organe și țesuturi.

„Echipa medicală formată din dr. Victor Ioniță, medic primar ATI şi (KDP) în cadrul programului de transplant, dr. Adrian Zoican, medic primar specialitate de urgenţă şi coordonator al programului de transplant (CDT), dr. Guenadyi Vatachki - Spitalul Clinic Fundeni, București, şi dr. Andrei Nica, responsabil banca de ţesut - Spitalul Colentina, București, au realizat prelevarea de organe si tesuturi acestei paciente”, au precvizat reprezentanții unității medicale.

Potrivit sursei citate, s-au prelevat: ficat, rinichi, os, cornee. Toate organele au fost alocate centrelor din Bucureşti.

Etichete: prelevare de organe moarte cerebrala CT cerebral

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.