Newsflash
Știri

Pacienți COVID: mai sunt libere 16 paturi ATI, la nivel național

de L. Budin - sept. 21 2021
Pacienți COVID: mai sunt libere 16 paturi ATI, la nivel național

Pe 21 septembrie, în țară, sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții COVID – altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiţii medicale și infectate. În Capitală sunt libere 6 paturi.

La data de 21 septembrie 2021, în țară existau 1.131 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților COVID-19, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS), iar 990 de paturi ATI erau ocupate.

La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere în acest moment.

Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, arată GCS.

Situația paturilor COVID neocupate de la ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, este următoarea: câte un pat în Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara, Sibiu, 2 paturi în Brașov, 3 paturi în Constanța, 6 paturi în București.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe