Newsflash
Știri

Pacienți COVID: în București nu mai sunt paturi la ATI

de L. Budin - sept. 20 2021
Pacienți COVID: în București nu mai sunt paturi la ATI

La nivel național, 19 paturi sunt libere pentru pacienţii COVID-19, dar în Capitală nu mai sunt paturi disponibile în acest moment, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

În data de 20 septembrie, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms.ro, existau 1.087 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19 la nivel național. Dintre acestea, 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 (obstretică - ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

La nivelul întregii țări, 952 de paturi ATI sunt ocupate, se arată în informare. 

pat-ati

În Bucureşti sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienţii COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2 -  iar în Bucureşti nu mai sunt paturi libere la acest moment.

Mai sunt paturi libere la Arad, Constanţa, Vaslui - câte un pat, la Iaşi și Sibiu - câte 3, la Braşov și Tulcea – câte 5 paturi.

Grupul de Comunicare Strategică arată că se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se mai spune în informare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe