La 18 mai a.c., a avut loc lansarea naţională a proiectului InfOptic, cofinanţat din Fondul Social European prin programul operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007–2013 – „Investeşte în Oameni!“. (...) "> Optică la standarde europene - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Optică la standarde europene

de Marian CÂMPEANU - mai 20 2011
Optică la standarde europene

   La 18 mai a.c., a avut loc lansarea naţională a proiectului InfOptic, cofinanţat din Fondul Social European prin programul operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007–2013 – „Investeşte în Oameni!“. (...)

   La 18 mai a.c., a avut loc lansarea naţională a proiectului InfOptic, cofinanţat din Fondul Social European prin programul operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007–2013 – „Investeşte în Oameni!“.
   „InfOptic – informare şi formare la nivelul sectorului optică şi optometrie“ se va derula pe trei coordonate: creşterea gradului de informare şi conştientizare a beneficiilor şi oportunităţilor de dezvoltare profesională în sector, implementarea pe plan naţional a bunelor practici identificate la nivel european şi asigurarea accesului la programe formative de calitate pentru calificările optician montator şi tehnician optometrist.
   „În România, personalul calificat din sectorul optică şi optometrie se află în prezent sub media ţărilor din Uniunea Europeană pentru profesiile de optometrist, tehnician, tehnician optometrist şi optician montator. Astfel, media este de numai 1,1 specialişti/10.000 de locuitori, făcând evidentă necesitatea formării de personal“, a declarat în deschiderea evenimentului dl Mircea Tătar Moisescu, preşedintele Patronatului Optica.
   InfOptic se va derula pe parcursul a doi ani şi va viza organizarea de programe formative de calificare şi recalificare prin intermediul celor şase centre regionale de la Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi. Promotorii proiectului sunt Patronatul Optica şi partenerii interni din domeniul optic în colaborare cu The Association of British Dispensing Opticians.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe