Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O șansă la vindecare pentru bolnavii de COVID-19

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 24 aprilie 2020

În România s-a lansat, în premieră, Registrul Donatorilor de Plasmă Convalescentă COVID-19, informează un comunicat de presă transmis redacţiei de iniţiator.

Registrul Donatorilor plasmaRegistrul este destinat persoanelor care s-au vindecat de această boală și vor să contribuie la salvarea altor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Creat pe portalul covidplasma.ro, Registrul permite înregistrarea cât mai devreme a donatorilor și programarea acestora cât mai rapid posibil pentru donare, astfel încât fiecare donator de plasmă convalescentă să poată dona de mai multe ori.

O singură persoană poate salva până la nouă vieţi.

Donarea se poate face doar în perioada de hiperimunitate, adică acea perioadă limitată în care plasma are o concentraţie ridicată de anticorpi anti-COVID-19.

În prezent, echipamentele pentru colectarea de plasmă sunt instalate doar în București și Iași, urmând ca, în următoarele zile, și alte orașe să beneficieze de ele. Colectarea va fi demarată imediat ce Ministerul Sănătăţii aprobă procedurile pentru donare.

Etichete: registru donatori plasma tratament covid-19 donare plasma

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC