Newsflash
Știri

O șansă la vindecare pentru bolnavii de COVID-19

de Cristina GHIOCA - apr. 24 2020
O șansă la vindecare pentru bolnavii de COVID-19

În România s-a lansat, în premieră, Registrul Donatorilor de Plasmă Convalescentă COVID-19, informează un comunicat de presă transmis redacţiei de iniţiator.

Registrul Donatorilor plasmaRegistrul este destinat persoanelor care s-au vindecat de această boală și vor să contribuie la salvarea altor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Creat pe portalul covidplasma.ro, Registrul permite înregistrarea cât mai devreme a donatorilor și programarea acestora cât mai rapid posibil pentru donare, astfel încât fiecare donator de plasmă convalescentă să poată dona de mai multe ori.

O singură persoană poate salva până la nouă vieţi.

Donarea se poate face doar în perioada de hiperimunitate, adică acea perioadă limitată în care plasma are o concentraţie ridicată de anticorpi anti-COVID-19.

În prezent, echipamentele pentru colectarea de plasmă sunt instalate doar în București și Iași, urmând ca, în următoarele zile, și alte orașe să beneficieze de ele. Colectarea va fi demarată imediat ce Ministerul Sănătăţii aprobă procedurile pentru donare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe