Newsflash
Știri

Nelu Tătaru, discuție cu reprezentanții Sindicatelor TESA din Sănătate

de Florentina Ionescu - oct. 23 2020
Nelu Tătaru, discuție cu reprezentanții Sindicatelor TESA din Sănătate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Dragoș Garofil, secretar de stat, au avut, ieri, o discuție cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Ministrul Sănătății (MS) a menționat reprezentanților sindicaliștilor care reprezintă personalul tehnic, administrativ și economic din sistemul sanitar că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017. 

remunerație după aceeași grilă de salarizare

De asemenea, MS a asigurat că echipa sa susține asigurarea echilibrării în sistemului sanitar, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

intalnire nelu tataru sindicate TESA sanatate (1)

„Dorim să facem ordine în sistem și să avem o echitate a salariilor pentru toate categoriile de personal. Susținem ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeași grilă de salarizare. Am finalizat studiul de impact pentru repararea acestei nedreptăți pe care îl înaintăm către instituțiile abiliate”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Reprezentanții Guvernului României au subliniat faptul că dialogul social reprezintă o prioritate pentru echipa Ministerului Sănătății.

intalnire nelu tataru sindicate TESA sanatate (2)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe