Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Modificări în organizarea examenului de rezidențiat

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 23 octombrie 2019, ora 16:49

O propunere legislativă privind organizarea rezidențiatului stabilește ca numărul locurilor pentru acest examen să fie egal cu numărul absolvenților de la facultățile de medicină. Proiectul legislativ va merge la vot săptămâna viitoare în Camera Deputaților.

Senatorii au aprobat marți un proiect de lege pentru modificarea și completarea OG nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului. Prin schimbările introduse în această ordonanță, experții își propun să rezolve criza examenului de rezidențiat.

Potrivit proiectului de lege care va ajunge în Camera Deputaților, pentru anul 2019, cifra de școlarizare pentru rezidențiat se aprobă printr-o hotărâre a Guvernului. În plus, această cifră va fi egală cu numărul absolvenților de medicină care au diplomă de licență.

examen rezidentiat grila

O altă modificare importantă arată că admiterea ar putea fi organizată anul acesta în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății. Așadar, pentru 2019, de pe metodologia de organizare a examenului de rezidențiat va fi scoasă semnătura Ministrului Educației.

Examenul de rezidențiat are loc în șase centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Concursul se va desfășura sub formă de test grilă cu 200 de întrebări, pe durata a patru ore.

Sursa foto: Pixabay.com

Etichete: rezidentiat examen de rezidentiat senat ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.