Newsflash
Știri

UPDATE: Alte țări introduse pe lista statelor cu peste 500 de cazuri de COVID-19

de Dorina Novac, Florentina Ionescu - mar. 20 2020
UPDATE: Alte țări introduse pe lista statelor cu peste 500 de cazuri de COVID-19

Australia și Canada au fost adăugate, miercuri, 18 martie, în lista țărilor cu peste 500 de cazuri de COVID-19. Românii care vin din acestea intră în izolare la domiciliu. Astăzi, 20 martie, pe lista statelor (zona galbenă) publicată de INSP au fost adăugate alte țări.

update 20 martie 2020

Pe lista actualizată vineri, 20 martie, de pe site-ul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, se află începând de azi alte două state cu peste 500 de cazuri de COVID-19: Irlanda și Israel. Este vorba de zona galbenă, adică de state cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus, în care persoanele trebuie să stea în izolare la domiciliu. Potrivit recomandărilor, cetăţenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile.

state zona galbena 20 martie

Update 19 martie 2020

Comitetul Național pentru Situatii Speciale de Urgență a actualizat astăzi, 19 martie, lista cu statele care au peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu noul coronavirus - cu boala numită COVID-19 (izolare la domiciliu). Pe această listă, în comparație cu ziua de ieri, se află acum Brazilia, Cehia și Portugalia, după cum se poate vedea în documentul de pe site-ul INSP.

lista state zona rosie zona galbena 19 martie 2020

Lista cu ţările care au peste 500 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus, în cazul cărora se impune izolarea la domiciliu a românilor care vin din acestea, a fost completată cu încă două țări. Este vorba despre Australia și Canada.

Amintim că autoritățile au anunțat noi măsuri în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului. Astfel, cetăţenii români care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate cu noul coronavirus vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile.

zona rosie carantina
Situația miercuri, 18 martie 2020
state cu peste 500
Situația miercuri, 18 martie 2020

În ultimele 24 de ore, la nivel global, au fost înregistrate 196.882 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus și 7.904 decese. Au fost raportate 16.813 cazuri noi, din care 824 decese, scrie INSP.

coronavirus in Canada

În China au fost raportate 20 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Iran, Statele Unite ale Americii, Italia, Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie. Au fost înregistrate primele cazuri confirmate în Somalia, Benin, Liberia, Muntenegru, Kargazstan, Aruba si Barbados.


Notă autor:

Sursa imagine: Pixabay, capturi INSP

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe