Newsflash
Știri

Elevii din București, instruiți să acorde primul ajutor

de Dorina Novac - dec. 8 2022
Elevii din București, instruiți să acorde primul ajutor

La Colegiul Tehnic Energetic a avut loc, miercuri, 7 decembrie, primul colocviu din seria care vizează instruirea elevilor din școlile de stat din București în acordarea primului ajutor.

Evenimentul se înscrie în strategia ASSMB de promovare a sănătății prin dezvoltarea și implementarea unor măsuri menite să consolideze abilitățile de gestionare a situațiilor de criză în rândul elevilor din unitățile publice de învățământ din București.

tehnici de resuscitare

Conform Protocolului de Colaborare încheiat între ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și DSU – Departamentul pentru Situații de Urgență elevii au beneficiat de prezența unui specialist din cadrul DSU, respectiv, Daniel Arsene, instructor de prim ajutor în cadrul Serviciului de formare.

„Scopul acestui curs este acela de a oferi elevilor instruire de specialitate pentru a putea acorda prompt și eficient primul ajutor în diverse situații specifice, unele critice, parcurgând proceduri bine stabilite”, transmit reprezentanții ASSMB.

DSU ȘI ASSMB au asigurat logistica și materialele necesare acestei activități, iar instructorul Daniel Arsene le-a prezentat elevilor tehnici de resuscitare în caz de stop cardio-respirator și manevrele care se fac pentru salvarea în caz de înec cu alimente sau alți corpi străini.

„Cine salvează o viață, salvează o lume”, a spus instructorul DSU și a subliniat că primul ajutor acordat la timp face diferența dintre viață și moarte.

Studiile arată că, deşi primul ajutor acordat în situaţii critice măreşte considerabil şansele de supravieţuire în cazurile de stop cardio-respirator, mai puţin din 1% din populaţie ştie să îl aplice în mod eficient.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe