Newsflash
Știri

Dr. Wargha Enayati: Investițiile în spitale noi sunt o urgență maximă în România

de Florentina Ionescu - feb. 4 2021
Dr. Wargha Enayati: Investițiile în spitale noi sunt o urgență maximă în România

Enayati Medical City este cea mai mare investiție din ultimii 30 de ani din România, însumând 35.000 de metri pătrați de spital construiți în 2 ani.

În zona de Nord a Bucureștiului a fost ridicat un ansamblu de spitale - Enayati Medical City - cu o capacitate totală de 300 de paturi, imagistică, săli de chirurgie, 18 paturi ATI, radioterapie, PET CT, medicină nucleară, centru de recuperare și fizioterapie și 60 de cabinete medicale care acoperă toate specialitățile de la medicina de familie până la medicina integrativă cu toată infrastructura necesară gândită, proiectată și executată conform cerințelor legale și medicale ale anului 2021, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Citiți și: S-a deschis Enayati Medical City

Cladirea emc
Clădirea Enayati Medical City - foto credit: Octav Ganea 

În ultimii 30 de ani, în București, au fost construite doar 4 spitale Greenfield:

 1. spitalul Euroclinic construit în 2005 și achiziționat în 2010 de Rețeaua Regina Maria cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați,
 2. spitalul Monza Centru Cardiovascular cu o suprafață de 18.000 de metri pătrați,
 3. spitalul de copii Victor Gomoiu cu o suprafață de 19.300 de metri pătrați (singura investiție a statului)
 4. și Enayati Medical City cu o suprafață de 35.000 de metri pătrați și multiple funcțiuni spitalicești.

Investiție de 60 de milioane de euro

Primul oraș medical din Romania, Enayati Medical City, a demonstrat că se poate face de la zero, repede și corect infrastructura spitalicească performantă care să servească în primul rând interesului public, în condiții de maximă siguranță atât medicală cât și umană.

V-ar putea interesa și: Viitorul abonamentelor medicale, în opinia dr. Wargha Enayati

Investiția s-a ridicat la 60 de milioane de euro și a durat, de la faza de autorizație de construcție și până la deschiderea propriu-zisă, doi ani.

„Am realizat în 2 ani de zile o unitate spitalicească cu 300 de paturi, luând în considerare toate circuitele și nevoile pe care le-ar putea avea o asemenea structură. De la circuitul de gaze medicale, la 7 circuite diferite de ventilație realizate peste normele în vigoare (post-operator și ATI, operator, transplant medular, radioterapie, cabinete medicale și saloane), la rezerva de apă de peste 100 metri cubi, la distanțare conformă cu normativele în vigoare, inclusiv epidemiologice, la rețeaua electrică realizată în parametri de consum reali, toate au fost gândite și executate de la început. Acesta este marele atu al spitalului construit de la zero, de aceea consider o urgență maximă în România investițiile în spitale noi. De aceea, alături de partenerii de la Monza am dezvoltat infrastructura spitalicească Greenfield”, a declarat dr. Wargha Enayati (foto).

dr enayati
Dr. Wargha Enayati - foto credit: Octav Ganea 

 

Enayati Medical City în cifre

 • Un spital de oncologie și recuperare cu 6 săli de operație și 100 de paturi din care 18 ATI și chimioterapie operat de Monza, buncăre pentru radioterapie, PET CT și medicină nucleară operate de Neolife,
 • Un spital de recuperare și geriatrie cu secții de recuperare de scurtă durată, recuperare de lungă durată, boli neurodegenrative și paliație cu 150 de paturi
 • Un centru rezidențial pentru vârstnici cu apartamente și camere destinate asigurării unui trai demn seniorilor, cu 50 de locuri și centru de zi pentru seniori cu activități recreative
 • Cea mai mare policlinică cu 60 de cabinete în care vor funcționa furnizori diferiți de servicii medicale (Concierge Medical by Intermedicas, Dr Leventer, Dr Leahu, Secom, Clarfon, Senior City, Synevo) și va acoperi toată aria de specialități medicale, de la recoltare la recuperare cardio și neuro,
 • Un centru de wellness cu fizio-kinetoterapie, dotat cu o piscină, sală de fitness și toate funcțiunile de ultimă generație.

Vă recomandăm și: Enayati Medical City, „orașul medical” pregătit timp de 25 de ani

În completarea funcțiunilor medicale, în Enayati Medical City (a patra unitate spitalicească construită de la zero, în București, în ultimii 30 de ani) au fost incluse și: un restaurant, cafenea, magazine, farmacii, birouri, sală de conferință de 200 de locuri, spațiu de expoziție și leisure, parcare supra și subterană cu peste 170 de locuri, grădini suspendate, curți de lumină și decorațiuni de lux.

Citiți și: Dr. Wargha Enayati: „Sunt importante o colaborare mult mai strânsă și un dialog cu administrația locală”

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe