Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre cazul din Găești: „Nu este o tragedie”

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 6 ianuarie 2021, ora 13:05

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, într-o conferință de presă, că nu este o tragedie faptul că la Spitalul Găești au fost vaccinate și persoane care nu sunt cadre medicale.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că cel mai important este că acele persoane au fost vaccinate.

Valeriu Gheorghita

„Faptul că nu s-au respectat procedurile și anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa I, așa cum prevede strategia, pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă, acest aspect urmează să fie verificat. Din acest punct de vedere, vorbim, local, de un management defectuos”, a declarat medicul militar.

Întrebat dacă se vor aplica sancțiuni, dr. Valeriu Gheorghiță a spus că acest lucru nu intră în aria sa de competență, ci a Ministerului Sănătății.

„Strategia de vaccinare prevede doar modalitățile și liniile directoare după care noi dezvoltăm și implementăm campania de vaccinare. Aș putea spune că acest aspect intră în sarcina Ministerului Sănătății. Probabil că se vor efectua evaluari și, ulterior, se va decide în consecință. N-aș putea să vă spun acest lucru pentru că nu intră în atribuțiile Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea”, a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Etichete: campanie de vaccinare dr. Valeriu Gheorghiţă Spitalul Găești vaccinare anti-COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.