Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Două noi linii tehnologice automatizate pentru producţia de măşti chirurgicale, puse în funcţiune de Techtex

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 13 aprilie 2020, ora 16:52

Compania TECHTEX, membră a grupului TAPARO, a pus în funcțiune încă 2 linii tehnologice automatizate pentru producția de măști chirurgicale.

Potrivit unui comunicat de presă, echipele de lucru au fost pregătite, iar activitatea se desfășoară în 4 schimburi pentru a crește capacitatea de producție la 300.000 de bucăți/zi.

echipamente coperta

Fabrica va fi utilată și cu o linie de producție de măști FFP 2 (clasă superioară de protecție), care va fi pusă în funcțiune săptămâna viitoare, iar până la sfârșitul lunii va mai intra în producție încă o linie de măști chirurgicale.

De asemenea, sursa citată informează că prin compania 4 BRANDS, Grupul TAPARO produce câte 4.000 de combinezoane, halate, bonete, botoși, în fiecare zi, dar și lenjerie de pat, urmând să crească cu 25% capacitatea fiecărei linii de produs.

echipamente de protectie medicala1

„În acest moment, compania TECHTEX este singurul producător de material nețesut (TNT) de la noi din țară și poate asigura cantitatea necesară pentru producția a două dintre cele 3 straturi ale măștilor chirurgicale, dar și pentru combinezoane, halate, bonete și lenjerii de pat de unică folosință. De 2 săptămâni a început producția de echipamente de protecție, precum și livrarea acestora către românii aflați în prima linie în lupta împotriva COVID-19”, scrie în comunicatul de presă.

Peste 1 milion de măști chirurgicale, dar și combinezoane, halate și bonete au ajuns în spitale din Suceava, Neamț, Iași, Vaslui, Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Timiș, București, Constanța, Galați, Sibiu, Covasna, Mehedinți. Se fac livrări de echipamente de protecție către Poliția Română, Jandarmeria Română, TAROM, dar și către farmacii, bănci și unități militare.

echipemente de protectie medicala 11

Grupul anunță şi implementarea unui proiect pentru securizarea materialelor textile şi asigurarea necesarului pentru producţia strategică de echipamente de protecţie medicală şi de igienă personală, investiţie ce se ridică la peste 20 de milioane de euro. Compania Techetex va începe imediat construcţia noii fabrici de 16.000 de metri pătraţi în municipiul Baia Mare, termenul de finalizare a investiţiei fiind de 8-10 luni.

„Suntem în linie dreaptă cu divizia medicală. Am început procedurile pentru obținerea autorizațiilor de construcție pentru noua fabrică. De asemenea, ne-am rezervat utilajele pentru noile linii tehnologice pentru producția materialului filtrant și a materialului compozit, dar și pentru extinderea capacității de producție a materialului nețesut. Estimăm că în luna iunie vom începe producția de material filtrant, pentru a asigura intern, în România, atât materia primă, cât și echipamentele de protecție atât de importante astăzi, dar și în viitor”, a declarat Ec. Mihai Filip, owner TECHTEX.

Sursă imagine: Facebook

Etichete: masti chirurgicale combinezoane covid-19 farmacii echipamente de protectie medicala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.