Newsflash
Știri

De la 1 aprilie se va afișa în platforma de programare tipul de vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - mar. 23 2021
De la 1 aprilie se va afișa în platforma de programare tipul de vaccin anti-COVID

Dr. Valeriu Gheorghiţă a anunțat marți, 23 martie, că de la 1 aprilie se va afişa în platforma de programare tipul de vaccin cu care se poate face imunizarea împotriva COVID-19 la fiecare centru.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a menționat că pentru cei care se înscriu pe listele de aşteptare va fi estimat şi timpul până la vaccinare.

vaccin anti-COVID

„Un alt element important este legat de actualizarea platformei de programare. Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afișat tipul de vaccin, așa încât orice persoană care își va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de așteptare, va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru”, a declarat medicul militar.

Acesta mai spune că timpul de vaccinare poate să varieze faţă de estimarea iniţială în funcţie de capacitatea de vaccinare a respectivului centru şi de tipul persoanelor care sunt înscrise în acea listă de aşteptare.

Potrivit preşedintelui CNCAV, din 6 aprilie urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează la un cabinet, de la 60 la 90 pe zi.

„Din data de 13 aprilie, vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania BioNTech-Pfizer. Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit aceste cabinete noi deschise pe data de 20 martie, acestea fiind cu prioritate alocate către județele care au avut cea mai mare rată de incidență cumulată a cazurilor”, a adăugat acesta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe