Newsflash
Știri

Coronavirus. Numărul cazurilor confirmate în România a crescut la 25

Coronavirus. Numărul cazurilor confirmate în România a crescut la 25

Astăzi, 10 martie 2020, au fost confirmate de către autorități noi cazuri de infecție cu noul coronavirus. Astfel, numărul de persoane care au fost depistate cu COVID-19 la noi în țară ajunge la 25, dintre care 5 sunt vindecate.

Update 10 martie, ora 16.09

La nivel național, potrivit autorităților, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus, deci au sau au avut COVID-19. Din acestea, 5 sunt declarate vindecate și au fost externate. Astăzi au fost confirmate pozitiv în București 8 persoane, anunță experții din Grupul de Comunicare Strategică. 

Cele 20 de persoane purtătoare ale noului coronavirus sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. 

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul (dacă au sau nu COVID-19). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Update 10 martie, ora 15.50

Potrivit unei informări venite din partea Grupului de Comunicare Strategică, astăzi, 10 martie, sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr total de 7 cazuri, din București. Dintre acestea, 3 sunt persoane în legătură cu cazul de la Spitalul Gerota, 1 este contact al primului infectat din București, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie.

UPDATE ora 23.30 

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID-19.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

La nivelul unității medicale (Spitalul de Urgenta MAI „Dimitrie Gerota” din București), a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului. Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Tot în cursul zilei de luni, 9 martie, a fost confirmată infecția cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 în cursul zilei de ieri după ce a manifestat stare febrilă, greață, disconfort digestiv.

Femeia a fost preluată de ambulanță, de la domiciliu, cu izoleta, și internată în Spitalul Județean de Urgență, în locul special amenajat pentru astfel de situații. Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv.

Femeia de 73 de ani a revenit în țară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată. 

coronavirus masca

Este vorba despre o femeie de 73 de ani, din Buzău (cazul nr. 16) și de un bărbat de 60 de ani, din București (cazul nr. 17).

Celelalte trei cazuri care au fost în contact cu femeia de 42 de ani din București, despre care s-a vorbit astăzi că ar fi putut contacta coronavirusul, angajați în cadrul serviciiilor de la Guvernul României, au fost testate, iar rezultatul este negativ.

Amintim că în acest moment se află în carantină 27 persoane și alte 11 198 sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe