Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Congresul Naţional de Pediatrie

Viața Medicală
Marian CÂMPEANU miercuri, 12 octombrie 2011
   În perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2011, la Bucureşti s-a desfăşurat Congresul Naţional de Pediatrie. Temele abordate au acoperit o plajă extinsă de specialităţi conexe, precum pneumologie, alergologie, gastroenterologie şi hepatologie, cardiologie, nefrologie, neurologie şi psihiatrie, hematologie şi oncologie, neonatologie, boli infecţioase, vaccinologie, urgenţe, toxicologie, diabet şi boli de nutriţie, genetică, boli de metabolism, reumatologie. Referitor la acest aspect, preşedinta Congresului, dna prof. dr. Doina Anca Pleşca, a declarat: „Temele din acest an acoperă o gamă largă de subiecte relevante pentru preocupările actuale ale pediatriei din ţara noastră“.
   La ceremonia de deschidere a fost prezent ministrul sănătăţii, dl conf. dr. Ritli Ladislau, care a salutat iniţiativa Clinicii de Pediatrie şi Neurologie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Copii „V. Gomoiu“, organizatoarea Congresului. „O medicină sănătoasă începe din copilărie. Ministerul Sănătăţii susţine pediatria românească, care se bucură de specialişti de renume, dar, pentru viitor, trebuie schimbat ceva la nivel de educaţie, în sensul că în facultate se fac foarte puţine ore de pediatrie, iar în prezent avem puţini medici pediatri. Un rol important pentru o copilărie sănătoasă joacă medicina şcolară, care trebuie să fie mai aproape de copii şi problemele lor“. La festivitatea de deschidere au mai fost prezenţi, printre alţii, dnii prof. dr. Florian Popa, rectorul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în cadrul MS, prof. dr. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, prof. dr. Laszlo Szabo, preşedintele Asociaţiei de Pediatrie din Ungaria. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.