Newsflash
Știri

Concert în memoria celor peste 56.000 de victime ale pandemiei în România

de Florentina Ionescu - dec. 6 2021
Concert în memoria celor peste 56.000 de victime ale pandemiei în România

Arena Națională a găzduit pe 3 decembrie concertul „Artiști pentru viață”, un maraton muzical în memoria celor peste 56.000 de victime ale pandemiei de COVID-19 din România.

Concertul a avut loc fără public, cu scaunele goale, ocupate simbolic de inima fiecăruia dintre cei peste 56.000 de români decedați.

Soliști, formații de muzică, de coregrafie și corale și-au dat întâlnire pe gazonul arenei într-un spectacol nocturn de culoare și lumină, prin proiecții cu laser. 

concert artisti pentru viata

Printre artiștii care au cântat se numără Alexandra Ungureanu, Ruby, Cleopatra Stratan, Cornel Palade, Mira, Mario Fresh, Marcel Pavel, Jador, Taraf de Caliu, Vali Vijelie, Contrapunct și Grupul Psaltic Tronos (Corul BOR).

Li s-au alăturat medicul Șerban Bubenek, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (și totodată preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă), și dr. Sandra Alexiu, medic de familie și președintele Asociației Medicilor de Familie din București-Ilfov (AMF-B).

„În această seară am făcut parte dintr-un proiect de suflet. Un concert minunat a avut loc în Arena Națională. Un bocet de fapt, o comemorare a tuturor celor peste 56.000 de suflete care au plecat dintre noi din cauza acestei boli care ne-a cotropit. A mia parte dintre ei sunt colegii mei, o mică tribună din această Arenă a celor plecați dintre noi. Pentru ei m-am dus acolo să spun câteva cuvinte, pentru pacienții mei pe care i-am pierdut în pandemie și pentru cei pe care mă rog să nu îi pierd. Un proiect foarte cald, plin de înțelesuri, cu multe subtilități pe care nu le știu toți”, a mărturisit dr. Sandra Alexiu pe o rețea socială, alături de câteva imagini de la acest eveniment.

În plus, președintele Asociației Medicilor de Familie din București-Ilfov a amintit câteva puncte esențiale care au marcat acest eveniment:

 • stadionul cu tot atâtea locuri câte victime ale bolii
 • imaginea stadionului gol în fața căruia se revarsă cântec, jale, dans, cuvinte
 • contorul de sus, care arăta numărul victimelor, mereu în dinamică
 • proiectoarele ca girofaruri ale ambulanței, așezate în formă de inimă pe mijlocul arenei
 • jocul laserelor, când triste, când vesele
 • aura din spatele soliștilor și dansatorilor din ploaie
 • artiști, doctori, preoți, multă sensibilitate și lacrimi.
sandra alexiu facebook1
Sursa imaginiilor de mai jos: https://www.facebook.com/sandra.alexiu/

Referitor la concertul de vineri seară, medicul Sandra Alexiu a mai amintit că evenimentul a fost „O întâlnire scurtă cu colega mea de an, Prof. Dr. Diana Cimpoieșu și cu Prof. Dr. Șerban Bubenek... Și regizorul Petre Năstase, generatorul acestui concert, la un an de când boala i-a răpit sora, acum un suflet pe unul din scaunele goale”. 

sandra alexiu facebook2 

sandra alexiu facebook3 

sandra alexiu facebook4 

sandra alexiu facebook5

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 249 de lei
 • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe