Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Comisarul european Thierry Breton vine azi în România pentru a discuta despre vaccinare

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 18 noiembrie 2021, ora 10:45

Comisarul european pentru piața internă Thierry Breton vizitează astăzi România și va participa la o conferință de presă cu dr. Raed Arafat și cu președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță.

Reprezentanții Comisiei Europene au anunțat că Thierry Breton (foto), comisarul european responsabil pentru piața internă, efectuează astăzi, 18 noiembrie, o vizită la București. 

Comisarul european Thierry Breton

Înaltul oficial european se va întâlni cu Klaus Iohannis, președintele României, cu Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, și cu Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării.

Vă recomandăm să citiți și: Cseke Attila, dialog cu comisarul Thierry Breton despre campania de vaccinare anti-COVID

Tot astăzi, comisarul european va participa și la o conferință de presă cu dr. Raed Arafat, secretar de stat, și cu lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România și președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În cadrul vizitei sale, comisarul european va participa și la o masă rotundă cu privire la vaccinare, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului. Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni - aștept cu interes aceste întâlniri productive”, a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Agenda vizitei comisarului Thierry Breton cuprinde:

La ora 08:00, comisarul a făcut o vizită la UiPath. În timpul pandemiei, companiaUiPath a ajutat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) oferind sprijind tehnic pentru raportarea stocurilor de medicamente esenţiale in tratarea COVID-19. 

„România are talent și competențe digitale! Am avut o întrevedere productivă în această dimineață, în București, la UiPath, primul unicorn al țării. În timpul crizei provocate de pandemia de COVID-19, soluțiile de automatizare dezvoltate aici au ajutat Agenția Europeană pentru Medicamente 🇪🇺 să raporteze mai rapid deficitele esențiale”, a declarat în această dimineață Thierry Breton, comsiarul european pentru piața internă, în timpul vizitei la UiPath, se arată pe pagina oficială de Facebook a Comisiei Europene în România. 

La ora 09:00 – 09:30, comisarul a avut o întâlnire cu Attila Cseke, ministrul interimar al Sănătății

Între 10:00 și 10:30 – a avut loc o întâlnire cu Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării

De la ora 12:00 – 12:20 are loc o conferință de presă a comisarului Thierry Breton cu participarea dr. Raed Arafat, secretar de stat, și a lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. Conferința are loc la reprezentanța Comisiei Europene în România și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

La ora 13:00 – 13:30, comisarul european va avea o întâlnire cu Klaus Iohannis, președintele României.

De la 14:00 la 15:00 va avea loc o întâlnire cu Comisiile Parlamentare reunite ale Industriei, Afacerilor Europene și Sănătate.

Etichete: Thierry Breton comisar european romani vaccinare covid vaccinare covid-19 vaccinare covid valeriu gheorghita raed arafat Cseke Attila masa rotunda

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.