Newsflash
Știri

Cine este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID

de Florentina Ionescu - nov. 18 2020
Cine este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID

Ieri, în cadrul celei de-a treia ședințe a președintelui României cu autoritățile și experții în domeniu, Klaus Iohannis a numit un coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național.

Astfel, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național este Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central, a anunțat Klaus Iohannis.

V-ar putea interesa și: Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România va fi făcută publică săptămâna viitoare

Președintele României a menționat că vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale.

„Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente”, a declarat Klaus Iohannis.

Cine este coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 la nivel național

Potrivit informațiilor publicate în CV-ul său, Valeriu Gheorghiță (foto) este medic primar boli infecțioase, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr Carol Davila”, Secția Clinică de Boli Infecțioase, post pe care îl deține din 2017.

valeriu gheorghita2

Totodată, din 2016 până în prezent, el este asistent universitar în Departamentul 2, Disciplina Boli Infecțioase I, în Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof Dr Matei Balș”, în Facultatea de Medicină de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București. El desfășoară activități de predare și lucrări practice cu studenții și rezidenții.

Are un postdoctorat în cadrul proiectului CERO – Profil de Carieră: Cercetător Român, cu tema „Dinamica disfuncției endocrine în sepsisul bacterian: corelații cu severitatea, etiologia și evoluția sepsisului”, un proiect cofinanţat din Fondul Social European.

valeriu gheorghita

De asemenea, este Doctor în Științe Medicale (în domeniul boli infecțioase), având doctoratul pe tema „Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cu VHB” (conducător științific: prof. dr. Adrian Streinu-Cercel).

Mai multe detalii despre CV-ul său găsiți pe site-ul www.scumc.ro.


Notă autor:

Sursa foto: www.scumc.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe