Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cine este Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 18 noiembrie 2020, ora 10:12

Ieri, în cadrul celei de-a treia ședințe a președintelui României cu autoritățile și experții în domeniu, Klaus Iohannis a numit un coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național.

Astfel, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național este Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central, a anunțat Klaus Iohannis.

V-ar putea interesa și: Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România va fi făcută publică săptămâna viitoare

Președintele României a menționat că vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale.

„Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente”, a declarat Klaus Iohannis.

Cine este coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19 la nivel național

Potrivit informațiilor publicate în CV-ul său, Valeriu Gheorghiță (foto) este medic primar boli infecțioase, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr Carol Davila”, Secția Clinică de Boli Infecțioase, post pe care îl deține din 2017.

valeriu gheorghita2

Totodată, din 2016 până în prezent, el este asistent universitar în Departamentul 2, Disciplina Boli Infecțioase I, în Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof Dr Matei Balș”, în Facultatea de Medicină de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București. El desfășoară activități de predare și lucrări practice cu studenții și rezidenții.

Are un postdoctorat în cadrul proiectului CERO – Profil de Carieră: Cercetător Român, cu tema „Dinamica disfuncției endocrine în sepsisul bacterian: corelații cu severitatea, etiologia și evoluția sepsisului”, un proiect cofinanţat din Fondul Social European.

valeriu gheorghita

De asemenea, este Doctor în Științe Medicale (în domeniul boli infecțioase), având doctoratul pe tema „Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cu VHB” (conducător științific: prof. dr. Adrian Streinu-Cercel).

Mai multe detalii despre CV-ul său găsiți pe site-ul www.scumc.ro.

Sursa foto: www.scumc.ro

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.