Newsflash
Știri

Când va demara vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele mobile

de Florentina Ionescu - apr. 7 2021
Când va demara vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele mobile

Potrivit președintelui Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinarea în centrele mobile va începe pe 20 aprilie.

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a explicat ieri într-o conferință de presă că „pe 20 aprilie ne dorim demararea vaccinărilor cu centrele mobile de vaccinare”. 

vaccinare centre mobile

În prima etapă, spune el, vor fi pregătite circa 20 de centre mobile de vaccinare. Ele sunt distribuite la nivel național. Vor fi coordonate de către Comitetul Județean pentru Conducerea Coordonarea Intervenției în legătură cu spitalele militare pentru ca toate aceste 20 de centre mobile de vaccinare sunt operaționalizate cu resursă umană de la Ministerul Apărării Naționale.

„Aceste centre vor deservi populația din localități rurale care nu are acces în momentul de față la centre de vaccinare şi care nu au medicii de familie. Pentru aceste centre de vaccinare se va aloca cu prioritate vaccin de la Johnson&Johnson tocmai pentru a facilita procesul de vaccinare care știm, se face într-o singură doză”, a declarat ieri Valeriu Gheorghiță. 


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe