Newsflash
Știri

Cazurile de COVID în rândul personalului medical au scăzut după vaccinare

de Dorina Novac - feb. 17 2021
Cazurile de COVID în rândul personalului medical au scăzut după vaccinare

După vaccinarea împotriva COVID 19, infecția cu SARS-CoV-2 a scăzut cu peste 87,7% în rândul personalului din sistemul medical, au anunțat autoritățile.

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că impactul vaccinării în cadrul acestui grup populațional poate fi observat printr-o scădere substanțială a ratei de incidență a cazurilor de COVID-19, cu peste 87,7% în ultimele patru săptămâni.

cazuri de covid

„Acest fapt înseamnă beneficii considerabile în reducerea infecției cu SARS-Cov-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical și social”, se arată într-o postare pe Facebook a RO Vaccine.

Media cazurilor noi săptămânale a scăzut de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri.

Din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile, până în data de 14 februarie 2021 au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin 89.96% dintre acestea (98.84% cu o doză).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe