Newsflash
Știri

Campanie pentru conștientizarea epilepsiei

de Cristina GHIOCA - oct. 20 2022
Campanie pentru conștientizarea epilepsiei

O companie farma internațională a demarat campania „Nu te ascunde”, ce are ca scop informarea corectă asupra înțelegerii epilepsiei și încurajarea pacienților să urmeze tratamentul prescris.

95b89532-ecc8-4fb4-ab8a-9274880da781Pagina de internet a campaniei oferă informații despre crizele epileptice, factorii declanșatori ai acestora, impactul diagnosticului întârziat al afecțiunii, dar și despre cum se poate trăi cu epilepsie. Ambasadorul campaniei este sportivul David Popovici, campion mondial la natație.

Șapte din zece persoane cu epilepsie obțin un control al crizelor dacă urmează medicația recomandată de specialiști.

În România, mulți pacienți se tem de diagnosticul de epilepsie. Acest lucru se întâmplă ca urmare a temerii de a fi discriminat, a prejudecăților și a lipsei de informare. Alte motive constau în faptul că, în țara noastră, legislația le interzice pacienților diagnosticați cu epilepsie să presteze anumite meserii, iar multe companii se feresc să angajeze astfel de persoane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe