Newsflash
Știri

Asociația Sus Inima va caza gratuit pacienți oncologici

de Dorina Novac - nov. 11 2020
Asociația Sus Inima va caza gratuit pacienți oncologici

Asociația Sus Inima va deschide, la data de 23 noiembrie, Casa Sus Inima București, unde va caza gratuit pacienții oncologici care fac radioterapie.

Asociația Sus Inima inaugurează Casa Sus Inima București, a doua din rețeaua Sus Inima, în urma unei investiții în renovare, mobilare și dotare în valoare de 187.000 de lei.

Sus Inima

Potrivit unui comunicat de presă, în contextul pandemiei de COVID-19, a fost amenajată o zonă de triaj complet separată de restul casei, iar cazarea se va face cu maximum doi pacienți într-o cameră.

„În Casa Sus Inima București (...) oferim în mod gratuit pacienților oncologici care fac radioterapie cazare și alte servicii precum consiliere psihologică și navigare oncologică. Pacienții oncologici au nevoie să-și continue tratamentul și radioterapia, chiar și în această perioadă în care principala amenințare este coronavirusul”, a declarat Andreea Comșa, coordonatoare Casa Sus Inima București.

Potrivit ei, în contextul pandemiei de COVID-19, consilierea psihologică și navigarea oncologică vor fi efectuate online. Astfel, au fost implementate toate măsurile necesare privind sănătatea și siguranța celor cazați în Casa Sus Inima București.

Sursa citată precizează că Casa Sus Inima București este complet mobilată și dotată, are o capacitate de cazare de maximum 14-16 paturi, dispune de trei băi, două bucătării, curte interioară și o zonă de triaj cu bucătărie și baie proprie, necesară în contextul pandemiei de COVID-19, complet separată de restul casei.

„În România există un aparat de radioterapie la un milion de locuitori, adică un aparat la patru județe. În București sunt 12 astfel de aparate, la spitalele de stat și la unitățile medicale private. (...) În afara lipsei de aparate, mai există și contextul financiar, care îi împiedică pe mulți pacienți care nu locuiesc în Capitală să meargă la București, la un centru de radioterapie”, a explicat Lu Knobloch, cofondatoare a Asociației Sus Inima.

Casa Sus Inima București este pregătită să primească primii săi rezidenți din rândul celor care încep ședințele zilnice de radioterapie în săptămâna 23-27 noiembrie 2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe