Newsflash
Știri

Activismul social

de Bianca URSU - iun. 8 2018
Activismul social

Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), împreună cu Ambasada Franței în România, a organizat marți, la Institutul Francez din București, un vernisaj de expoziții privind HIV/SIDA, cu ocazia împlinirii a zece ani de activism social pentru dreptul la sănătate a Coaliției internaționale PLUS.

Expoziția de afișe vernisată aparține asociațiilor membre din întreaga lume și transmite mesaje importante, precum „Preparemos un mundo sin SIDA” (Să pregătim o lume fără SIDA). De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc proiecția filmelor „120 battements par minute” și „Mauvais sang”. Prima peliculă descrie acțiunile de protest din anii 90 ale unui grup francez, ACT UP, care luptă împotriva indiferenței autorităților și a industriei farmaceutice față de HIV/SIDA.

Prezentă la eveniment, Michele Ramis, ambasadoarea Franței la București, a transmis că Franța se implică în lupta împotriva SIDA, țara sa găzduind în 2019 a XVI-a Conferință a fondului mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei și paludismului. Vincent Pelletie, inițiatorul Coaliției PLUS, a subliniat importanța testării oamenilor privind infecția cu HIV.

Maria Georgescu, director executiv al ARAS, a menționat că lupta împotriva SIDA nu poate fi stopată fără implicarea comunităților. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Cristian Grasu, a spus că modul în care organizațiile neguvernamentale se implică în combaterea acestei boli este un exemplu care a fost admirat de oficialitățile din Europa. Printre invitați s-a numărat și Diana Păun, consilier de stat, care a subliniat faptul că prevenția prin educație și diagnosticarea timpurie trebuie să reprezinte prioritățile autorităților din domeniu.

Coaliția PLUS este o uniune francofonă formată din 14 organizații comunitare din întreaga lumea și militează pentru implicarea guvernelor și a companiilor farmaceutice. ARAS oferă servicii de asistență socială, morală și materială persoanelor infectate. Totodată, asociația militează de 26 de ani pentru dreptul românilor la o informare corectă, la un diagnostic și la tratament fără discriminare privind HIV, hepatite și tuberculoză.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe