Newsflash
Știri

20 martie: Ziua Mondială a Sănătăţii Orale

de Dorina Novac - mar. 20 2023
20 martie: Ziua Mondială a Sănătăţii Orale

În fiecare an, la data de 20 martie, este marcată Ziua Mondială a Sănătății Orale.

Această zi reprezintă o ocazie specială pentru a atrage atenția asupra importanței unei igiene orale corespunzătoare și a prevenirii bolilor cavității orale.

Potrivit www.edudwar.com, „Fii mândru de gura ta” (Be Proud of Your Mouth) este subiectul ales drept temă pentru o perioadă de trei ani: din 2021 până în 2023.

igiena orala

Ziua Mondială a Sănătății Orale reprezintă un prilej de a încuraja oamenii să își facă un program regulat de vizitare a medicului stomatolog și de a-i învăța pe copii obiceiurile corecte de îngrijire a dinților, potrivit reprezentanților Crucii Roșii Române.

Citește și: Campanie pentru îmbunătățirea sănătății orale

„O igienă orală corespunzătoare poate preveni multe probleme de sănătate, precum bolile cavității orale, paradontoza și gingivita. Aceste probleme pot duce la dureri dentare, pierderea dinților și alte complicații de sănătate”, transmite sursa citată.

Și reprezentanții Universitatății de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Orale:

„Afecțiunile orale au un impact negativ asupra oamenilor pe tot parcursul vieții lor și reprezintă o problemă majoră de sănătate cu care se confruntă multe țări din lume. Acestea pot duce la durere și disconfort, la izolare socială și la pierderea încrederii de sine, fiind adesea legate și de alte probleme grave de sănătate. UMF «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca pune accent pe importanța sănătății orale în fiecare etapă a vieții, pentru că, indiferent de vârsta pe care o avem, este important să avem grijă de dantura și de sănătatea noastră orală”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe