Newsflash
Știri

Spitalul Regional din Brașov, confinanțat din bani europeni

de Theodora Şutiu - sept. 12 2019
Spitalul Regional din Brașov, confinanțat din bani europeni

Spitalul Regional din Brașov va beneficia, în perioada de programare 2021-2027, de cofinanțare din bani europeni, a anunțat Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene.

Totodată, oficialul statului a mai menționat, referindu-se la aeroportul de la Ghimbav, că există două variante pentru a beneficia, de asemenea, de bani de la UE, însă o soluţie ar putea fi anunţată abia după 17 septembrie.

„Vom avea cofinanţare pentru spitalul regional de la Braşov din bani europeni, chiar dacă se va face în parteneriat public-privat, partea publică să poată fi susţinută din bani europeni. Este o temă la care lucrez împreună cu cei de la BERD, pentru că ei realizează studiul de fezabilitate pentru Primăria Braşov. Doamna ministru (Sorina Pintea - n.r.) (...) mi-a promis că în scurt timp urmează şi o modificare de act normativ, care va permite autorităţilor locale, nu doar MS, să investească în spitalele regionale”, a precizat ministrul Fondurilor Europene în cadrul unei conferințe de presă.

În același timp, ministrul a precizat că în prezent, ministerul pe care îl conduce, împreună cu Ministerul Sănătății, lucrează la zona de acoperire a viitorului Spital Regional de la Braşov.

În ceea ce priveşte o posibilă finanţare a proiectului aeroportului de la Braşov din bani de la UE, ea a menţionat că se lucrează la o soluţie astfel încât să se finanţeze cât mai mare parte din acest proiect.


Notă autor:

Sursa foto: Facbook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe