Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul „Grigore Alexandrescu” a primit Ordinul „Meritul Sanitar”

de Florentina Ionescu - apr. 8 2024
Spitalul „Grigore Alexandrescu” a primit Ordinul „Meritul Sanitar”

Din 1950, în fiecare an, pe 7 aprilie, este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru a marca înfiinţarea Organizației Mondiale a Sănătății şi a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii globale.

Cu această ocazie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului „Grigore Alexandrescu”. Această distincţie vine ca o confirmare a rolului important pe care îl are cel mai mare spital de copii din România în tratarea micuţilor pacienţi, se arată într-un comunicat

Astăzi, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” au transmis că sunt onorați şi că îşi exprimă toată recunoştinţa faţă de decizia președintelui României. 

Mai multe spitale din țară au fost decorate de președintele Iohannis 

„Ordinul este o apreciere a întregii activităţi, a mai multor generaţii de medici, asistente şi alţi specialişti, care au format dintotdeauna o echipă multidisciplinară ce a venit în sprijinul asigurării unui act medical de cea mai bună calitate pentru sănătatea copiilor României”, se arată în comunicat. 

Tratamente complexe 

În cadrul spitalului „Grigore Alexandrescu” se asigură asistenţă medicală de specialitate în cele mai complexe cazuri ce vin din toată ţara. Începând cu cel mai mare UPU pediatric şi continuând cu mai toate specialităţile, chirurgie pediatrică, ortopedie, chirurgie plastică şi arsuri, neurochirurgie, ORL, chirurgie cardio vasculară, Terapie Intensivă şi Neonatologie, cu patru clinici de pediatrie, toxicologie şi cardiologie, toate sunt implicate în salvarea de vieţi şi tratamente din cele mai complexe. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe