Newsflash
Știri

Spitalul Clinic CF Timișoara intră în reabilitare

de Dorina Novac - dec. 12 2022
Spitalul Clinic CF Timișoara intră în reabilitare

Au demarat lucrările de refacere și modernizare la clădirea ce adăpostește secțiile de Oftalmologie și ORL ale Spitalului Clinic CF Timișoara.

Imobilul, amplasat în curtea Spitalului Clinic CF Timișoara, a fost construit în urmă cu mai bine de 100 de ani, au precizat reprezentanții unității sanitare.

Spital Clinic CF Timisoara

„Ultimele intervenții majore s-au făcut acum câțiva zeci de ani. Subsolul clădirii era într-o avansată stare de degradare din cauza umezelii produsă de infiltrațiile de apă, iar în ceea ce privește acoperișul clădirii, exista în permanență riscul ca un vânt mai puternic să smulgă țiglele și să le arunce în stradă”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Spitalul CF Timişoara va avea saloane pentru pacienţii cu infecţii nosocomiale

Într-o primă etapă, urmează să fie reamenajate subsolul și demisolul și sa fie reparat acoperișul.

CF Timisoara

„Vorbim de o clădire foarte veche în care nu s-a investit de ani buni. Imobilul a aparținut Primăriei Timișoara până acum un an, când l-am obținut în urma unei hotărâri de Consiliu Local. Realizarea documentației, a proiectului, licitațiile pentru desemnarea constructorului s-au întins pe parcursului unui an. Nu demult s-a semnat contractul și imediat constructorul s-a apucat de lucru. Până acum avansează foarte bine și, dacă își menține ritmul, până la începutul anului viitor lucrarea va fi finalizată”, a precizat conf. dr. Stela Iurciuc, managerul Spitalului Clinic CF Timișoara.

În cadrul lucrărilor, vor fi schimbate țevile de apă și canalizare, se va face o recompartimentare a demisolului și a magaziei de la subsol, se va igieniza clădirea, se va turna șapă și se va monta tarkett medical (covor special din PVC).

În paralel, o altă echipă lucrează la refacerea acoperișului. Se schimbă o bună parte a structurii de lemn și toate țiglele.

„Nu puține au fost momentele când ne-am temut ca țiglele să nu pice de pe clădire și am tot pus bandă de restricție în stradă că să protejăm pietonii. Cât timp imobilul a fost al Primăriei Timișoara, am avut mâinile legate. Acum este clădirea noastră și ne-am apucat de lucru. Sperăm că Anul Nou să ne găsească cu o clădire parțial refăcută. În imobil funcționează secțiile de Oftalmologie și ORL, fiecare cu câte 25 de paturi, dar și un bloc operator pentru intervențiile chirurgicale din sfera celor două specializări. Deocamdată, însă, nu întrăm și în această zonă. Ne limităm la magazia de materiale, câteva birouri de la subsol și la acoperiș. Restul, într-o altă etapă, cel mai probabil după 2023”, a menționat conf. dr. Stela Iurciuc.

Lucrările de reparații și modernizări se fac cu bani de la bugetul de stat. Fondurile alocate sunt de peste 750.000 de lei

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe