Newsflash
Știri

Specialiști din Republica Moldova, în vizită la Institutul „Cantacuzino”

de Florentina Ionescu - nov. 7 2022
Specialiști din Republica Moldova, în vizită la Institutul „Cantacuzino”

Un grup de specialiști din cadrul Laboratoarelor de Referință ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova a participat la un schimb de experiență.

La Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au venit în vizită, luna aceasta, mai mulți specialiști din Republica Moldova. 

Un grup de specialiști din cadrul Laboratoarelor de Referință ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Republica Moldova a participat, în prima săptămână a lunii noiembrie a.c., la un schimb de experiență în Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. 

schimb de experienta specialisti republica moldova1

Acesta a vizat tehnici de biologie moleculară utilizate pentru identificarea și izolarea virusurilor respiratorii, diagnostic de referință al infecțiilor virale și bacteriene transmise prin vectori, diagnostic de laborator pentru infecții enterice bacteriene și diagnostic de laborator al infecțiilor enterice virale, se arată pe o rețea socială.

Institutul „Cantacuzino” încă din anii ’90 a avut o colaborare fructuoasă cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a Republicii Moldova materializată, în tot acest timp, prin diverse schimburi de experiență, prin instruiri în domeniul tehnicii de biologie moleculară, precum și diferite studii științifice și publicații de specialitate. 

schimb de experienta specialisti republica moldova2

Activitățile de acest gen, desfășurate periodic, s-au dovedit mereu utile pentru îmbunătățirea pregătirii profesionale și acumularea experienței în domeniul diagnosticului, prevenirii și controlului bolilor infecțioase.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe