Newsflash
Știri

Soluții de ultimă generație pentru tratarea cancerului, la Cluj-Napoca

de Dorina Novac - dec. 13 2022
Soluții de ultimă generație pentru tratarea cancerului, la Cluj-Napoca

Un spital oncologic din Cluj-Napoca își extinde procesul de digitalizare, în vederea adoptării de tehnologii de ultimă generație în tratamentul de cancer.

Medisprof Cancer Center a demarat un nou parteneriat împreună cu startup-ul timișorean AIMinded, pentru a eficientiza tratamentul de cancer, în Radioterapie.

digitalizare

„Parteneriatul Medisprof - AIMinded constă într-o colaborare pe termen lung, în care spitalul adoptă un sistem bazat pe Inteligență Artificială care automatizează procesul imagistic în radioterapie, pentru obținerea de conturaje automate ale organelor aflate la risc, eficientizând cu peste 95% timpul de lucru manual asupra acestei etape de tratament. Soluția AIMinded vine în ajutor în etapa de conturare a tumorilor și organelor la risc care trebuie protejate, astfel încât fizicienii specializați să poată calcula dozajul optim de iradiere în procesul de Radioterapie”, se arată într-un comunicat.

În prezent, soluția AIMinded rulează în spital, reușind să eficientizeze procesul conturajelor de organe. Bazat pe inteligență artificială, software-ul AIMinded obține conturaje în 2 minute, față de 3-4 ore, în care acestea sunt manual conturate.

„Colaborarea dintre Medisprof și AIMinded a început din dorința clinicii noastre de a găsi soluții digitale de ultimă generație, care să crească eficiența echipei de medici, și păstrând totodată, calitatea actului medical. Modelul AIMinded aplicat în zona de radioterapie este unul complet, considerând atât organele la risc cât și zona țintă de iradiere, cu un protocol de învățare care este superior altor modele, la care medicul contribuie într-o proporție mică, validând doar rezultatele”, a declarat Șerban Udrea, directorul general adjunct Medisprof Cancer Center.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe