Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Soluţii pentru mutaţiile din cancere

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 25 2022
Soluţii pentru mutaţiile din cancere

Prin intermediul unui sistem informatic, cercetătorii vor putea testa medicamente împotriva cancerelor, furnizând astfel terapii mai ţintite, cu efecte adverse mai puţine.

cercetarecancer

       Cancerul reprezintă una din primele cauze de deces la nivel european. Deși cercetătorii cunosc anumite „căi ale cancerului”, care implică sute sau mii de gene și de proteine ale acestora, fiecare proces cancerigen este unic, în funcţie de pacient.

        Cercetătorii își doresc să înţeleagă mai bine procesul de transformare tumorală și astfel să poată identifica medicamente noi, care să ţintească reţeaua de gene și proteine. Un proiect internaţional în care sunt implicaţi zece parteneri, conduși de dr. Bodo Lange, cercetător și CEO al Alacris Theranostics din Berlin, a creat un computer care explorează comportamentul acestor reţele și prezice efectele unui medicament asupra lor. Predicţiile realizate de modelul de pe calculator vor însemna mai puţine experimente realizate pe animale. Până acum în studiul coordonat de dr. Lange au fost analizate 45 de căi implicate în carcinogeneză, 500 de gene și 5.500 de reacţii.

 


Notă autor:

https://ec.europa.eu/research-and-innovation/en/horizon-magazine/solving-challenges-posed-cancer-mutations-help-cancer-patients

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe