Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sistemul medical ar putea beneficia de o platformă digitală în următorii 2-3 ani

de Magdalena Tănăsescu - iul. 5 2023
Sistemul medical ar putea beneficia de o platformă digitală în următorii 2-3 ani

Sistemul medical ar putea avea funcţională, în doi - trei ani, o platformă digitală cu informaţii în domeniu care să încorporeze mai multe baze de date, a declarat, pe 5 iulie, Tiberius Brădăţan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, pentru înfiinţarea noii baze de date este necesară o legislaţie specifică.

"În momentul de faţă există dorinţa la nivelul Ministerului Sănătăţii, având în vedere că prin componenta Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe partea de informatizare putem să primim fonduri, să dezvoltăm sistemul informatic, să avem un proiect de program naţional numit SEGIS. Este un serviciu de gestionare a informaţiilor din sănătate care va cuprinde o platformă de date foarte multe, foarte importante legate atât de activitatea spitalelor, cât şi de partea de activitate în care este implicată şi CNAS. Vor exista și informații cu privire la costurile care se fac în sănătate cu personalul, adică angajările din sănătate şi costurile efective generate de acest lucru, cât şi menționări referitoare la partea de activitate spitalicească”, a afirmat Tiberius Brădăţan la conferinţa "Speranţa de viaţă sănătoasă şi productivitatea în economie: problema României", fiind citat de Agerpres.

Secretarul de stat a precizat că în momentul în care va exista această platformă, toate datele disponibile vor putea fi prelucrate în funcţie de interesul de moment al celor care lucrează în sănătate. 

”Nu va fi un acces liber, ci ierarhizat în funcţie de nivelul de la care se accesează sistemul. Este necesară, totodată, și o îmbunătăţire a programului informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi interconectarea lui în cadrul viitoarei platforme”, a mai spus Tiberius Brădăţan


Notă autor:

Sursa foto: Pagina personala de Facebook Tiberius Marius Brădăţan

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe