Newsflash
Știri

Secţia ATI a SCJU Târgu Mureş, dotată cu echipamente performante

de Dorina Novac - mar. 15 2022
Secţia ATI a SCJU Târgu Mureş, dotată cu echipamente performante

Secţia Clinică ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost dotată cu echipamente medicale performante în valoare de aproximativ 125.000 euro.

Astfel, un dispozitiv de oxigenare extracorporală pentru terapie intensivă – ECMO şi 4 sisteme de oxigenare cu debit crescut – AIRVO 2 au ajuns la Secţia Clinică ATI, unde au fost instalate şi sunt în stare de funcţionare, iar personalul, atât medical, cât şi tehnic, a fost instruit.

SCJU Targu Mures

Potrivit unui comunicat de presă, echipamentele medicale performante destinate Secţiei Clinice ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, în cadrul Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar (IBRD 83260-RO).

Citește și: Proiect european: SCJU Târgu Mureş achiziționează echipamente performante

„Echipamentele performante achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru Secţia Clinică ATI vin atât în sprijinul personalului medical, cât mai ales al pacienţilor, principalii beneficiari ai acestora. Practic, aceste echipamente de înaltă performanţă vor contribui la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, precum şi la exercitarea unui act medical de calitate superioară”, a declarat Mariana Cernat, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe