Newsflash
ACTUALITATE Știri

Screening la Spitalul Clinic Filantropia: puteți face gratuit teste Babeș-Papanicolau și HPV

de Florentina Ionescu - sept. 4 2023
Screening la Spitalul Clinic Filantropia: puteți face gratuit teste Babeș-Papanicolau și HPV

De la 1 septembrie a.c., la Spitalul Clinic Filantropia, administrat de Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, se efectuează teste gratuite Babeș-Papanicolau și HPV.

Este vorba despre pachete de screening combinat (format din examen Babeș Papanicolaou și genotipare HPV), decontate de CASMB, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Filantropia. 

Aceste testări sunt recomandate femeilor cu vârsta între 21 și 65 de ani, din București și din țară. Pachetele de screening combinat sunt disponibile gratuit, decontate de casa de asigurări în baza cardului de sănătate și a cărții de identitate, fără bilet de trimitere, dar în sistem programat. 

Programările se pot face online, pe site-ul spitalului: https://programari.spitalulfilantropia.ro/programarionline/, în cadrul specializării Obstetrică-Ginecologie, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București. 

„În ceea ce privește cancerul de col uterin, noi ca și spital de profil ne întâlnim de cele mai multe ori cu cazuri de cancer avansate. Situații în care intervenția chirurgicală nu mai este posibilă, iar tratamentul devine unul cu chimioterapie și radioterapie definitivă. De asemenea, în aceste cazuri avansate, calitatea vieții pacientelor este mult, mult afectată și se recomandă ca pacientele să facă screening universal după vârsta de 22-26 de ani, și până la 65 de ani pentru a preveni apariția unor leziuni precursoare de cancer de col uterin”, a declarat dr. Nicolae Gică (foto), managerul Spitalului Clinic Filantropia, medic primar obstetrică-ginecologie, specialist în ultrasonografie obstetricală și ginecologică, colposcopie, histeroscopie, chirurgie laparoscopică ginecologică. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe