Newsflash
Internaționale

Rusia se pregătește să înregistreze al doilea vaccin anti-COVID-19

de Dorina Novac - sept. 24 2020
Rusia se pregătește să înregistreze al doilea vaccin anti-COVID-19

Rusia va înregistra, în curând, cel de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către Vladimir Putin, la o întâlnire cu senatorii ruși.

Potrivit RIANovosti, Vladimir Putin a mai amintit că se oferă să furnizeze gratuit angajaților ONU vaccinul anti-COVID-19.

vaccin rusia
Sursă imagine: pixabay

 

„Apropo, al doilea vaccin împotriva coronavirusului va fi înregistrat în curând”, a declarat președintele rus.

Susra citată precizează că marți, 22 septembrie, liderul de la Kremlin, în timpul unui discurs online la cea de-a 75-a sesiune a Adunării Generale a ONU, a invitat țările să își unească forțele în dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

„Suntem gata să împărtășim experiența și să continuăm cooperarea cu toate statele și entitățile internaționale, inclusiv în furnizarea vaccinului rus, care s-a divedit fiabil, sigur și eficient”, a declarat Putin în cadrul Adunării Generale a ONU.

Primul vaccin din lume împotriva noului coronavirus a fost înregistrat în Rusia, la data de 11 august. Vaccinul a fost botezat Sputnik V, în semn de omagiu față de primul satelit din lume lansat de URSS. Acesta a fost administrat și uneia dintre fiicele președintelui rus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe