Newsflash
Știri

Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Alimentare

de Florentina Ionescu - iun. 7 2022
Astăzi este Ziua Mondială a Siguranței Alimentare

Data de 7 iunie a fost stabilită ca fiind Ziua Mondială a Siguranței Alimentare.

La 7 iunie sărbătorim Ziua Mondială a Siguranței Alimentare, zi ce a fost adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 2018, se arată într-un comunicat de presă transmis de InfoCons. 

aditiv alimentar interzis de UE

Sub umbrela acestei zile cu o puternică însemnătate la nivel internațional, InfoCons aduce în vederea consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons, o unealtă importantă pentru alegerea produselor alimentare în cunoștință de cauză!

De Ziua Mondială a Siguranței Alimentare puteți accesa secțiunea dedicată Alertelor pentru siguranța alimentară din Aplicația gratuită a InfoCons. Aplicația Gratuită InfoCons vă ajută să aveți acces în timp real la lista alertelor pentru siguranța alimentară și non-alimentare.

Pentru a veni în sprijinul consumatorului, Aplicația Gratuită InfoCons adună într-o singură secțiune dedicată toate alertele emise la nivelul Uniunii Europene cu detalii precum: denumirea produsului; țara de origine; țara vizată de alertă; gradul de risc; data de la care intră în vigoare alerta; fotografii pentru alertele produselor non-alimentare.

De ce este importantă cunoașterea alertelor pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare din Aplicația InfoCons Alertele pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare vă ajută să evitați în timp util produsele ce fac obiectul acestor alerte, bazându-se pe informațiile regăsite în descrierea fiecărui produs. Alertele de siguranță alimentară de la nivelul Uniunii Europene sunt afișate pe aplicația InfoCons în română și engleză. Pentru fiecare alertă este menționat gradul de risc: scăzut; nedeterminat; până la serios.

Accesarea alertelor pentru siguranța produselor alimentare și non-alimentare se realizează prin intermediului pictogramei „i”. 

infocons

Tema Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare 2022

Anul acesta, tema propusă de Organizația Mondială a Sănătății este „Mâncare mai sigură sănătate mai bună”. Ziua Mondială a Siguranței Alimentare din anul 2022 atrage atenția asupra acțiunilor pentru prevenirea, detectarea și gestionarea riscurilor ce țin de alimente.

Tema anului 2022 „Mâncare mai sigură, sănătate mai bună” evidențiază rolul pe care alimentele sigure și nutritive îl joacă în asigurarea sănătății și bunăstării umane, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit OMS, la nivel mondial, alimentele nesigure provoacă 600 de milioane de îmbolnăviri și 420.000 de decese, dintre care 30% se produc în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani. 

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit Ziua Mondială a Siguranței Alimentare în anul 2018, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această problematică. Organizația Mondială a Sănătății și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) depun eforturi considerabile pentru evidențierea problemelor ce țin de siguranța alimentară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe