Newsflash
Internaționale

INFOGRAFIC: Populația de pe glob a ajuns la 8 miliarde

de Florentina Ionescu - nov. 16 2022
INFOGRAFIC: Populația de pe glob a ajuns la 8 miliarde

Populația de pe glob a ajuns ieri, potrivit estimărilor, la 8 miliarde de locuitori.

Potrivit calculelor făcute de Organizația Națiunilor Unite, numărul de persoane din lume a depășit 8 miliarde ieri, 15 noiembrie 2022. Acest lucru înseamnă că suntem de trei ori mai mulți oameni decât eram în anul 1950, scriu cei de la Statista.com.

În ceea ce privește viitorul, divizia din cadrul ONU care face predicții despre populația lumii estimează că populația de pe glob va depăși 10 miliarde până în anul 2059. Totuși, până la sfârșitul secolului acesta, numărul de perspane va intra într-un ușor declin.

Creșterea populației la nivel global a înregistrat deja un ușor declin în ultimele decenii, după cume ste ilustrat cu linia galbenă în infograficul realizat de cei de la Statista.com

populatie oras
Fotografie de la DSD: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/arhitectura-mul-ime-aglomera-ie-magazine-1822608/

Potrivit analiștilor din ONU, creșterea populației se datorează creșterii graduale în ceea ce privește speranța de viață ca rezultat al îmbunătățirilor în îngrijirile de sănătate, nutriție, igienă personală și medicină. Totodată, creșterea numărului de locuitori ai planetei este și rezultatul unor rate mari și constante în ce privește numărul de nașteri în unele țări, explică analiștii din ONU. 

O nouă formă de turism medical prinde teren: turismul de dragul somnului 

Țările cu cele mai mari populații în anul 2022 sunt China (1,41 miliarde), India (1,41 miliarde) și Statele Unite ale Americii (333 milioane). În ceea ce privește populația în funcție de continent, aproape 59,3% dintre oameni locuiau în Asia la jumătatea anului 2021. 

populatia lumii 8 miliarde
Sursa: https://www.statista.com/chart/28744/world-population-growth-timeline-and-forecast/

În prezent, populația lumii crește cu aproape 82,4 milioane de persoane pe an. Țările cu cea mai mare rată de creștere a numărului de locuitori în 2021 au fost Siria, Niger și Guineea Ecuatorială.

La polul opus, lista țărilor cu declinul cel mai mare al populației este dominată de statele estice și sud-estice ale Europei, care s-au confruntat cu cifre uriașe la capitolul emigrare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe