Newsflash
Știri

România trimite în Serbia 310.000 de măşti de protecţie tip FFP 2

de Dorina Novac - apr. 9 2021
România trimite în Serbia 310.000 de măşti de protecţie tip FFP 2

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trimite, în Serbia, 310.000 de măşti de protecţie tip FFP 2, din rezerva rescEU constituită în România.

Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgențe a dispus disponibilizarea unor materiale de protecție personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Republica Serbia.

masti Serbia

„Rezerva de contramăsuri medicale rescEU pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, a fost achiziționată de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane de euro, semnat cu Comisia Europeană, prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene – DG ECHO”, informează DSU.

Potrivit sursei citate, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de autoritate națională pentru asistență internațională în domeniul protecției civile, va asigura în data de 9 aprilie un transport cu 310.000 măști de protecție FFP 2 către Republica Serbia, în sprijinul autorităților, pentru combaterea efectelor pandemiei generată de COVID-19.

masti

Transportul asistenței se realizeaza cu un convoi aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad.

Costurile eligibile de transport vor fi rambursate în proporție de 100% de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe