Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

România: șase cazuri probabile şi cinci suspecte de infectare cu Omicron

de L. Budin - dec. 10 2021
România: șase cazuri probabile şi cinci suspecte de infectare cu Omicron

Adriana Pistol, director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a anunţat că există 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte de infectare cu Omicron.

În acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai există 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte, informațiile fiind în curs de procesare, a declarat Adriana Pistol, citată de Agerpres.

coronavirus-india

Cei trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud (...) şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici. Avem şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”.

Directorul CNSCBR a amintit că, până în prezent, în România au fost confirmate trei cazuri de infectare cu această variantă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe