Newsflash
Internaționale

OMS: chiar și cei vaccinați sau trecuți prin boală se pot infecta cu Omicron

de L. Budin - dec. 21 2021
OMS: chiar și cei vaccinați sau trecuți prin boală se pot infecta cu Omicron

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat faptul că persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau cele care au trecut prin boală se pot infecta cu varianta Omicron.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că noua tulpină se răspândește mai rapid ca celelalte şi că „este probabil ca cei vaccinaţi şi cei care s-au vindecat de COVID-19 să se infecteze sau să se reinfecteze”, relatează EFE şi AFP, preluate de Agerpres.

coronavirus-india

La o conferinţă cu reprezentanţii presei internaţionale de la Geneva, șeful OMS a îndemnat la o conştientizare a acestei situaţii, mai ales că se apropie sărbătorile de sfârşit de an, subliniind că este mai bine să renunţăm azi la festivităţi, pentru ca mâine „să putem celebra viaţa”.

Tedros şi-a exprimat dorinţa ca 2022 să fie anul „în care să punem capăt pandemiei”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe