Newsflash
Internaționale

România începe administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - mai 11 2022
România începe administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID

Administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty- Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC, a anunțat Ministerul Sănătății.

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty- Pfizer BioNTech.

„Pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a patra se poate efectua la minimum patru luni după efectuarea celei de a treia doze”, transmite Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

„Cei care nu au toate cele trei doze cu ARN mesager pot face a patra doză (ex. două doze cu AstraZeneca, a treia doză ARN mesager). În cazul vaccinului Johnson&Johnson nu se recomandă cea de-a patra doză”, transmite sursa citată.

a patra doza

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe