Asociația Mondială a Donatorilor de Măduvă (AMDM) a acordat certificarea Benchmark L2 Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH).
Certificarea conferită de AMDM s-a acordat după o evaluare riguroasă care a confirmat că registrul din România îndeplinește standardele de calitate internaționale.
Potrivit unui comunicat remis redacției, RNDVCSH a ajuns la performanța unei activități semnificative de cel puțin 6 donări de CSH pe an, în ultimii 3 ani, din care 2 sunt internaționale.
„Această certificare internațională acordată de Asociația Mondială a Donatorilor de Măduvă confirmă evoluția notabilă înregistrată de Registrul din România. Este, totodată, o recunoaștere publică care ne onorează, dar în același timp, ne responsabilizează și ne obligă să continuăm ce am început cu și mai multă dăruire. Suntem mândri să fim parte a acestei comunități globale”, a declarat Traian Laurian Arghișan, medic primar Sănătate Publică şi Management, director general interimar al RNDVCSH.
Asociația Mondială a Donatorilor de Măduvă numără, în prezent, peste 42 de milioane de donatori potențiali provenind din 56 țări. AMDM a facilitat transplantul de celule stem hematopoietice de la un donator neînrudit pentru peste un milion de pacienți cu boli grave de sânge.
Anual, la nivel mondial, se caută un donator neînrudit compatibil pentru mai mult de 50.000 de pacienți hemato-oncologici cu indicație de transplant. Pentru aproape 50% dintre aceștia se găsește un donator perfect compatibil în afara țării lor.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe