Newsflash
Cultură LIFESTYLE

Recomandări de lectură de la scriitorul Marian Coman

de Florentina Ionescu - nov. 13 2023
Recomandări de lectură de la scriitorul Marian Coman

L-am întrebat pe scriitorul Marian Coman ce cărți cu și despre medici le recomandă cititorilor noștri.

Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris, printre altele, volumele Nopți albe, zile negre (2005), Testamentul de ciocolată (2007), Omulețul din perete și alte povestiri fantastice (2019; 2023, ed. a II‑a, revizuită și adăugită) și scenariul romanului grafic TFB (2016). 

Din 2018, coordonează imprinturile Armada și Nezumi la Editura Nemira, dar și producția de audiobook‑uri publicate pe platforma AudioTribe. 

El a răspuns provocării pe care i-am lansat-o toamna aceasta și ne-a recomandat pentru cititorii noștri un roman recent tradus în limba română: 

„A apărut recent, în Armada, imprintul pe care-l coordonez la Nemira, un roman science-fiction care îl are în centru pe Silias Coade, un medic aflat, la început de secol XIX, pe o corabie ce explorează apele Nordului, în căutarea unui artefact misterios. «Eversiune», romanul semnat de Alastair Reynolds, unul dintre maeștrii literaturii SF contemporane, este un puzzle care adună aventuri din epoci diferite, toate avându-l în centru pe doctorul Coade, mereu încercând să-și salveze echipajul. 

Medicul nu trebuie să se îngrijească însă numai de siguranța pacienților, ci și să descopere marginile realității. Și cât de satisfăcătoare este senzația pe care o ai ca cititor, atunci când se aranjează piesele acestui puzzle! Dacă ți-au plăcut filme precum Inception sau Interstellar, cartea asta e pentru tine.

Marian Coman”  


Notă autor:

Fotografie simbol de la Lisa Fotios: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/estompare-ince-o-are-carte-citind-1485114/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe